Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Norrahammars IK Juniorlag (f. 01-02)

Ekhagens IF - Norrahammars IK

Det blev seger i höstpremiären borta mot Ekhagen.
Vi inledde väldigt piggt och skapade flera bra målchanser under den första kvarten. Tyvärr lyckas vi dock inte göra något mål. Som så ofta när ett lag trycker på och skapar flera bra chanser utan att göra mål lyckas motståndarlaget sticka upp och göra ett och det är just vad som inträffar. Ekhagen kommer i ett snabbt anfall där vi är lite väl passiva. Deras forward gör inget misstag utan stänker upp den i nättaket bakom Fredrik. Strax efteråt bryter domaren för vattenpaus. Under den pausen tar vi ett snabbt taktiksnack vilket verkar göra susen. För bara efter någon minut kommer vi i ett fint anfall. Ibra spelar fram till Igge som spelar in bollen till Jacob som befinner sig precis utanför deras straffområde. Jacob placerar bollen säkert i mål. Efter ytterligare två minuter är det dags för vårt nästa mål. Denna gång agerar Jacob framspelare när han hittar Lukas B som lättar upp bollen i ribban innan den går in. Skönt med 2-1 ledning för oss i halvlek.
Redan fyra minuter in i andra halvleken är det dags för Simon att göra sitt första mål i matchen. Detta efter fint väggspel med Anton. Tyvärr gör vi ibland lite för enkla misstag vilket Ekhagen är snabba att uttnyttja till sin fördel. I den 68:e minten reducerar de på ett sånt misstag och nu har vi endast en uddamålsledning. Ekhagen är inne i en positiv trend och lyckas även kvittera i den 76:e minten. Vi fortsätter dock att skapa målschanser och i den 78:e minuten är det dags för Simon att göra sitt andra mål för kvällen då han får en fin genomskärare och i stort sett fri med målvakten gör han inget misstag. I den 81:a minuten får vi en indirekt frispark i Ekhagens straffområde. Efter en petning får Besmir till en rikitig rökare som är helt otagbar för Ekhagens målvakt. Nu tror nog alla att matchen är avgjord. Men vi slappnar av lite för mycket och Ekhagen reducerar till 4-5 redan minuten efter vilket skapar lite under slutminterna. Men vi reder ut det och vinner matchen.
Under den första halvleken spelar vi riktigt bra trots att vi inte lyckas göra fler mål. Dessutom är det positivt att vi har flera olika målskyttar. Ska jag lyfta fram några som förtjänar lite extra beröm så är det Ibra och Oscar.
Nästa match spelas onsdagen den15 aug kl 18:45 då vi möter Tranås FF hemma på Åsavallen.

Jag vill avsluta med att berätta av 5 av "våra" kíllar var med och representerade NIK:s A-Lag i den tuffa debrymatchen mot Hovslätts IK. Där visar de att de vill vara med och konkurrera om en A-lags plats. Den matchen slutade 1-1 vilket får ses som ett ganska rättvist resultat.